“We hadden 47 jaar lang een pittige relatie. Met hoogtepunten en dieptepunten. Met knetterende spanning en perioden dat we elkaar niet zaken staan. Jaren en maanden aaneen namen we elkaar niet serieus. Maar we bleven bij elkaar. We negeerden elkaar desondanks  en we maakten geen tijd voor een fijn samenzijn.
Een typisch geval van niet-met-en-niet-zonder. En altijd vonden we elkaar weer. Een soort van…
Na 45 jaar barstte de bom. Het was erop of eronder. Tijd voor een intensief gesprek. Relatietherapie to the max. We vochten elkaar de tent uit. We discussieerden. En uiteindelijk keken we elkaar recht in de ogen en besloten we elkaar voor vol aan te zien. Elkaar niet alleen te respecteren en te koesteren, maar ook megaveel van elkaar te houden.We spraken af – nee voelden!-  dat we innig met elkaar verbonden zijn. Dat we bij elkaar horen. Dat we één zijn. Tot onze laatste snik.
Wij horen bij elkaar.”

Connect the dots
Deze woorden schreef ik 2 jaar geleden. Na een periode waarin ik in mijn eigen creativiteit ben gedoken. Letterlijk.
Inzet: mijn toekomst.
Motto: Connect the dots.
Aanleiding: de beroemde toespraak die Steve Jobs hield voor de afgestudeerden van Stanford University (12 juni 2005). Ik schreef er al eerder een Mindfood over (klik hier). Hierin vertel ik hoe deze speech mij uiteindelijk heeft geinspireerd creatief ondernemer te worden en met Mindmatterz te starten.

De reis
De speech inspireerde mij om me op te geven voor The Artist Wake Up Call van Sabine Wisman, een wake-up call voor creatieven die overwegen te gaan ondernemen in die richting. Hiermee begon een reis waarin ik mezelf toestond zowel voor- als achteruit te kijken. Een multidimensionale zoektocht naar mijn creatieve DNA. Een tijdlijn vanaf baby-Marieke tot nu. En zoals altijd: de reis was belangrijker dan het doel. Ik leerde heel veel over mezelf en hoe ik in de loop van de tijd invulling heb gegeven aan mijn creatieve honger. Ik gaf taal en beeld aan de hobbels die maakten dat die honger niet altijd gestild kon worden en dat ik stil stond. En ik leerde veel over technieken, materialen, regelafstanden, letters, vlekken en doordrukken. De reis van mijn leven!

 

Gezonde trek
En nu is Mindmatterz er bijna een jaar. Mijn honger naar creativiteit is met Mindmatterz gestild. Met medewerking van heel veel cursisten, klanten en opdrachtgevers die dit samen met me doen. Mijn honger heeft plaatsgemaakt voor gezonde trek en genieten van al het lekkers.

Ik ben een dankbaar mens!

Wil je de volledige speech van Steve Jobs lezen? Klik dan hier.

 

Wil jij dit ook? Ik geloof dat een creatief leven niet iets is van talent, maar van doen. En doen. Maken. En maken. En maken. En….. veel plezier hebben! Als je uit de maalstroom van negatieve gedachten stapt, zul je je gaan verwonderen, gaan leren, plezier hebben. En als je dat plezier (weer) hebt, gaat het stromen. Creativiteit zit in ieder mens.
Heb je behoefte aan meer creativiteit in je leven en lukt het op de een of andere manier niet? Is er een intern stemmetje dat zegt dat je wel betere dingen te doen hebt? Heb je zin om technieken en materialen uit te proberen en een eigen stijl te ontwikkelen? Wil je jouw creativiteit een boost geven, zodat het beklijft?
Is jouw antwoord op één van deze drie vragen JA, dan is dit Creative Boostcamp van Mindmatterz écht iets voor jou! Met deze Creative Boostcamp van 10 ochtenden maak jij de weg vrij voor een creatiever leven. Dit gun jij jezelf!
Lees er hier meer over (info en aanmelden)

Automatisch Mindfood ontvangen? Abonneer je op de nieuwsbrief van Mindmatterz, dan blijf je automatisch op de hoogte!

Aanmelden nieuwsbrief

* verplicht veld