Je hersenen. Bijzonder interessante dingen. Zoals alles bestaan je hersenen uit twee helften die onderling verbonden zijn en een geheel vormen. Twee helften. Twee talenten. Je linkerhersenhelft zorgen ervoor dat je kunt praten, logisch kunt redeneren en kunt denken en analyseren. Je rechter hersenhelft heeft weer andere talenten.

Meestal gebruik je bij nieuwe leertaken spontaan de meest dominante hersenhelft. En ja… vaak is dat de linker. Voor mijn gold dat zeker, maar ik ben (gelukkig!) niet de enige. En dat is niet zo vreemd als je bedenkt dat tijdens het leren op school nog steeds het accent ligt op denken, analyseren, het verbale en details.

Jouw rechter hersenhelft wil hele andere dingen, namelijk overzicht houden, voelen en creëren en is goed in verbanden leggen en processen doorzien. Deze hersenhelft denk in beelden. Persoonlijk vind ik deze hersenhelft veel gezelliger.

Maar nu serieus: als links en rechts met elkaar gaan samenwerken, dan ontstaan er mooie dingen. Niet alleen nu, maar ook later. Door te oefenen hierin gaat het stromen en maak je écht gebruik van jouw talenten. Of die nu vooral links of rechts zitten.

Samenwerken dus. Maar hoe dan?
Door creatief actief te zijn. Echt!

Ben je nog niet overtuigd? Volg dan het halfjaarprogramma Creative Boostcamp. In dit programma ga je de interne criticus te lijf door jezelf te laten zien dat jij wél creatief bent en dat er geen argumenten zijn daar niets mee te doen. Wedden dat jij straks heel anders naar jouw eigen creativiteit kijkt? Er is beperkt plek, dus wacht niet te lang met inschrijven! Lees hier meer.

Een andere fijne optie is de dagworkshop Voortreffelijke Visuals. Op 9 september laat ik je zien dat  jij kan tekenen. Je gaat zien dat je met jouw tekeningen een verhaal kunt overbrengen. Aan bod komen de basisprincipes van een zogenaamde visual sketchnote. De opbouw, ordening, typografie, kleurgebruik én het tekenen zelf. Lees hier meer. 

Aanmelden nieuwsbrief

* verplicht veld