Om de dingen te gaan doen die jij écht wilt doen, is ruimte maken een eerste stap. Ruimte maken in je agenda. Ruimte maken in je hoofd. En een ruimte maken om daadwerkelijk te gaan doen.

Ruimte maken in je agenda
Je herkent het vast wel:
“Ik heb geen tijd, want ik heb kinderen.”
“Morgen ga ik aan de slag. Misschien.
“Ik ben zo moeeeeee! Nu doe ik alleen het allerbelangrijkste”
“Ik heb wel tijd om eraan te beginnen maar niet om het af te maken. Laat dus maar.”
“Ik moet al zoveel… eerst maar eens dat sporten in mijn dagprogramma krijgen!”

Wist je dat jouw agenda eigenlijk beheerst door jouw interne criticus. Je weet wel, die wijsneus, zeurkous. En zij (of hij) heeft altijd gelijk. Denk jij dat je geen gaatje hebt voor creatief actief zijn (of sporten, of koken etc), dan heb je dat gewoonweg niet. Die van mij heet Hannah, want ze vindt dat ze het linksom of rechtsom altijd bij het rechte eind heeft.
Het slechte nieuws: dat stemmetje wordt aangestuurd door… YOU!  Het goede nieuws: je hebt er dus invloed op.  Wat dus te doen: besluiten dat je tijd hebt. (En je agenda blokken; dat dan weer wel.)

Ruimte in je hoofd
En daarmee komen we op een andere ruimte, namelijk die in jouw hoofd. Dat ding met al die gedachten en dat ding dat heel goed is in ‘verhaal maken’. Gelukkig is het jouw hoofd en ben jíj in staat die verhalen te bedenken. Dat kan dus ook een heel ander verhaal zijn:
“Ik besluit om creatief actief te zijn, no matter what”
“Ik besluit dat ik het kan en er plezier aan ga beleven”
Onze keuzes en besluiten bepalen wie we zijn. Dus…

Ruimte om te doen
En dan de laatste: een daadwerkelijke ruimte om het te gaan doen. Een goede werkplek maakt productief. Maar wat is nu eigenlijk een fijne werkplek? Wat mij betreft een plek met fijne inspirerende mensen. Mensen die vanuit passie werken. Maar ook: lekkere koffie.
En een grote tafel.
En licht, veel daglicht.
En veel art supplies.
Een fijne geur is een pré.
En alles bij de hand ook.
Ik voel me gezegend met mijn werkplek. Wat die heeft dat allemaal!

Maar die werkplek kan ook gewoon thuis zijn hoor.

Hoe ziet jouw werkplek er uit? Nodigt het uit tot creatief actief zijn? Of moet je steeds opruimen om aan de slag te kunnen? Ruimte heeft echt niet alleen met vierkante meters te maken. Je hoeft geen aparte kamer te hebben met een bureau van 3 meter. Een hoekje van de tafel? Een klaptafeltje in de slaapkamer? Een stukje van de rommelzolder? Het volstaat als jij je er prettig voelt en jouw art supplies bij de hand hebt (en die kunnen ook in een overzichtelijke koffer). Het enige dat telt is dat je niet eerst hoeft op te ruimen voordat je aan de slag kunt. Want dan lekt al je energie weg volgens het plan van jouw interne criticus.
Enne… een werkplek maken betekent niet dat je eerst je hele huis a la Marie Kondo hoeft op te ruimen. No excuses! Een kamerscherm doet wonderen en kamerschermen zijn makkelijk te maken! (hint: denk Ivar-steunen van Ikea en jouw favoriete stof!)

Automatisch Mindfood ontvangen? Abonneer je op de nieuwsbrief van Mindmatterz, dan blijf je automatisch op de hoogte!

Aanmelden nieuwsbrief

* verplicht veld

En mocht je toch groter willen? Een workshop willen organiseren? Een vergadering of brainstorm? Dan kun je altijd bij Studio Mindmatterz terecht. Deze fijne en ruime studio is te huur per dagdeel en per uur. Kijk voor meer info op mijn website.