Procesbegeleiding & faciliteren

Gaan wij samenwerken aan een betekenisvol proces?

Samenwerken is een kwestie van willen én van doen. Samenwerking tot stand brengen vraagt om het doorlopen van een aantal stappen en niet alles tegelijk willen doen. Soms is er noodzaak tot versnellen, en soms vragen de ontwikkelingen om vertragen. Het is altijd zoeken naar draagkracht en draaglast en die continu in balans houden bij de verschillende partijen.

Belangen en ambities
Het kan zeer effectief zijn een externe procesbegeleider in te schakelen. Vaak begint dat met een gesprek over het waarom van de samenwerking. En daarna is het de uitdaging om de belangen en verwachtingen van alle partijen op tafel te krijgen. De kaarten die soms onbewust tegen de borst worden gehouden zichtbaar krijgen. De olifanten in de kamer bespreekbaar maken. Partijen te laten uitrazen als dat even nodig is. De vraag achter de uitdagingen vinden. Pas na het vaststellen van de gemeenschappelijke ambitie kan er sprake zijn van een vruchtbare bodem voor samenwerking. 

Maatwerk
De juiste mensen op het goede moment aan tafel. In een veilige en opbouwende sfeer. Praten om uiteindelijk ook daadwerkelijk succesvol te gaan doen. Maatwerk is een must. Ik werk dan ook niet met een vaste aanpak, maar put uit mijn toolbox van verschillende methoden en werkvormen. 

Dynamiek
Procesbegeleiding (én faciliteren) vraagt om organisatiesensitiviteit en inzicht in persoonlijke processen en organisatiedynamiek. Samenwerken is immers mensenwerk. Door mijn ervaring als procesbegeleiding bij uiteenlopende organisaties (freelance), als teamcoach persoonlijke ontwikkeling als zakelijk tekenaar en als communicatiespecialist ben ik wellicht de juiste procesbegeleider voor jouw organisatie of vraagstuk.(

Neem contact op, dan kijken we of het past!

Hartelijke groet,
Marieke Wagener
info@mindmatterz.nl
0614651316

Automatisch Mindfood ontvangen? Abonneer je op de nieuwsbrief van Mindmatterz, dan blijf je automatisch op de hoogte!

Aanmelden nieuwsbrief

* verplicht veld

Mindmatterz
Europalaan 2
3526 KS  Utrecht
info@mindmatterz.nl

Nieuwsbrief Mindfood
Klik hier voor aanmelden

NL98KNAB0256389705
KVK 68397976

Algemene voorwaarden
Privacyverklaring