GALENTINE’S DAY

13 februari: Galentine’s Day. Het scheelt maar een letter, en het scheelt ook weer niets. Want ook Galentine’s Day gaat over het vieren van verbinding. Waar het bij Valentijnsdag draait om de liefdesrelatie, gaat het op 13 februari over vriendschap tussen vriendinnen. Nee, Galentijn was geen heilige. Alles draait hier om het woordje ‘gal’: vrouw, meisje. En het feestje waarover het hebben heeft geen eindeloos lange geschiedenis. Sterker nog, het is een bedenksel van de makers van serie Parks and Recreation, krap 10 jaar geleden.

Dagje genieten
We schrijven 2010. In het laatste seizoen van de serie maakte hoofdrolspeelster Leslie nogal wat werk van het vieren van het leven en de verbinding met haar vriendinnen. De aflevering werd veelvuldig bekeken en de opwinding eromheen zorgden voor bekenheidheid van deze dag vóór Valentijnsdag. En net als bij Valentijnsdag weten ook commerciële partijen wel raad met deze onofficiele feestdag. Heerlijke happy hours, brunches, aanbiedingen voor een dagje spa en aantrekkelijke hight tea-deals worden zonder schaamte aan de vrouw gebracht.

Vrouwen die vrouwen vieren
We denken dat je wel een beeld hebt. Veel roze, veel roddel en veel reuring, daar op die 13e. En dat klopt. Check de hashtag #galentinesday en je weet genoeg! En wij gaan er lekker aan meedoen. Vrouwen die vrouwen vieren. Wij houden ervan. Online proosten wij op de liefde. Met roze champagne en een moddervette donut. Zo zijn wij!

Doe je mee?
Eigenlijk is iedere dag de perfecte dag om stil te staan bij de mensen om wie je geeft. Maar mocht je dat de laatste tijd een beetje vergeten zijn, weet dan dat het nooit te laat is. Stuur je vriendinnen een kaartje, ga online borrelen, kijk op afstand dezelfde film of bak dezelfde taart. Of doe met ons mee en breng een toost uit op de verbinding. Roze is optiona.
Happy Galentine’s Day!

Notabene:
Verwar deze dag overigens niet met Singles Day. Deze is pas in november. Jullie horen vanzelfsprekend van ons.

Mindmatterz
Europalaan 2
3526 KS  Utrecht
info@mindmatterz.nl

Nieuwsbrief Mindfood
Klik hier voor aanmelden

NL98KNAB0256389705
KVK 68397976

Algemene voorwaarden
Privacyverklaring