Workshop: Art journal / mixed media

Een art journal maken is geen hype, al doen social media dat wel vermoeden. Leonardo Da Vinci maakte ze al, en daar kunnen we nu nog van genieten. Da Vinci had – waar hij ook kwam – altijd een boek bij zich waarin hij zijn waanzinnige ideeen schetste en uitwerkte. Maar hij deed er meer mee: hij reflecteerde, probeerde, filosofeerde, ontwierp, hield zijn administratie bij, schetste, tekende en schilderde. Hij deed het allemaal in zijn visual journal. Er zijn 7000 pagina’s bewaard gebleven. Het vermoeden bestaat dat hij er tussen de 20.000 en 28.000 heeft gemaakt. De boeken bestaan uit verschillende soorten papier van verschillend formaat. Een lust voor het oog.

Een art journal is een visueel dagboek, een plek waar je kunt uitproberen, herinneren, spelen, fladderen. We gaan tekenen, schilderen, schrijven, plakken of scheuren. Playtime! Je kunt niets fout doen. Het ultieme loslaten dus. En dat is heel mooi en moeilijk voor de perfectionisten onder ons.

Het schrijven van een dagboek kan een proces op gang brengen en kan verdieping geven. Een visueel dagboek doet dat misschien nog wel intensiever. Door te scheuren, te plakken, te combineren, te associëren en te schrijven komt er een proces op gang dat jou misschien inspireert om er thuis mee door te gaan. En al doende ontwikkel je de mooiste stijl die er is: jouw eigen stijl!

In deze workshop maken we een start met een art journal. De materialen zijn beschikbaar. Het enige dat jij hoeft te doen is over jouw ‘blank page sydnrom’ heenkomen. En daar help ik je bij. Perfectionisme zetten we aan de kant: we gaan doen!

We combineren verschillende technieken: Mixed media, doodelen, collage schrijven, handletteren, aquarellen, intuitief schilderen.

 

PRAKTISCH
Wanneer? Deze workshop is nog niet gepland. Houd de website in de gaten.
Vanzelfsprekend bied ik de workshop ook aan aan groepen. Wil je meer weten, stuur dan een mail met jouw wensen naar info@mindmatterz.nl.
Voor wie? Voor iedereen die graag creatief aan de slag gaat. Of al is. Ervaring mag, maar is niet nodig.
Kosten? € 70 (incl btw) per persoon voor een workshop van 3,5 uur.
Neem contact met me op als je een groep wilt aanmelden.
Wat? Dat is inclusief gebruik van heel veel verschillende materialen, goodies, hapje & drankje en heel veel gezelligheid en inspiratie.
Waar? In de inspirerende en gezellige studio van Mindmatterz (Europalaan 2 in Utrecht).
Aanmelden? Stuur een mail naar info@mindmatterz.nl of maak gebruik van het contactformulier.

Mindmatterz
Europalaan 2
3526 KS  Utrecht
info@mindmatterz.nl

Nieuwsbrief Mindfood
Klik hier voor aanmelden

NL98KNAB0256389705
KVK 68397976

Algemene voorwaarden
Privacyverklaring