Ik vertel niets nieuws als ik zeg dat ik geloof in de kracht van tekeningen en tekenen. Meer onthouden, beter onthouden, de boodschap overbrengen… ik heb er vaker over geschreven en ik ervaar elke dag weer dat het klopt: tekenen is goed want tekeningen vertellen!
Maar ook om andere redenen is tekenen of anderszins creatief zijn een goed idee. Creatief actief zijn brengt ontspanning en rust. Het leert je veel over jezelf. Het vergroot jouw oplossend vermogen. En het maakt je blij. Mijn missie is: Iedereen in verbinding met zijn/haar eigen creativiteit. DOEN, dát is waar het om gaat. En dat ‘doen’ kan nu ook op de woensdagavonden in Studio Mindmatterz. Dan geeft Martijn Versteeg geweldige tekenlessen!
 

What happened?
Doen klinkt makkelijker gezegd dan gedaan. Want helaas verzuchten velen van jullie dat ze ‘vroeger zo graag tekenden’, dat ze ‘er geen tijd meer voor hebben’ of dat ze ‘geen creatief talent hebben’. Allemaal gedachten die een klimaat vormen waarin creativiteit geen ruimte krijgt…. En dat terwijl ieder mens creatief is. What happened?

Competenties: interne criticus aan het woord
This happened: we zijn onze onbevangenheid verloren, ook op creatief gebied. Was je in groep 1 nog graag aan het tekenen, in groep 8 had je opeens een mening over jouw tekeningen. En nu? Je bent niet vaak meer creatief actief. Omdat je andere dingen belangrijker bent gaan vinden. Lezen, taal, rekenen, 5 keer per dag op nu.nl kijken, social media…. het heeft er allemaal voor gezorgd dat je linkerhersenhelft al jaren overuren draait. En dát heeft weer invloed op hoe je over je eigen creativiteit denkt. En dat is niet zo fijn, want we vinden er nogal wat van: heel veel mensen zijn niet tevreden (ongezouten kritisch!) over hun eigen creativiteit. En helaas zorgt dat voor een negatieve spiraal. De negatieve gedachten over jouw creativiteit zijn uiteindelijk funest voor diezelfde creativiteit. Punt.

Behoeften: agenda aan het woord
En het wordt nog gekker: want veel mensen hebben in deze hectische maatschappij van digitaal beeld en drukke agenda’s behoefte aan ruimte voor ontspanning, persoonlijke ontwikkeling en ontplooiing en reflectie. Creativiteit past prima in dat verlangen. En tóch gaat men vaak niet aan de slag. Ken je de Indiase wijsheid: als je geen tijd hebt om te mediteren, mediteer dan twee keer zo lang? Wel, deze is zeker ook van toepassing op creatief actief zijn!

Doen
En nu je dit weet, is het tijd om het gewoon maar te gaan doen. Creatief zijn. Ik geloof dat een creatief leven niet iets is van talent, maar van doen. En doen. Maken. En maken. En maken. En….. veel plezier hebben! Als je uit de maalstroom van negatieve gedachten stapt, zul je je gaan verwonderen, gaan leren, plezier hebben. En als je dat plezier (weer) hebt, gaat het stromen. Creativiteit zit in ieder mens.

Martijn Versteeg van Sterren op het Doek
Zo tof! In Studio Mindmatterz kun je vanaf vandaag elke woensdagavond tekenlessen volgen bij Martijn Versteeg. Ik heb ongelooflijk veel bewondering voor zijn talent! En hij is nog aardig ook. Je kent Martijn misschien wel van Sterren op het Doek toen hij Floortje Dessing prachtig portretteerde. Martijn laat je naar waarneming tekenen, met name realistisch portrettekenen. Met de inzichten tips en trucs van Martijn, maar vooral door het te gaan doen, vergeet je al snel dat je ooit misschien dacht dat je niet kon tekenen. Iedereen tekent op zijn eigen tempo.

Je gaat hier blij van worden.

Wil je hierbij zijn, check dan de website van Martijn (en vergaap je aan zijn mooie werk)

Automatisch Mindfood ontvangen? Abonneer je op de nieuwsbrief van Mindmatterz, dan blijf je automatisch op de hoogte!

Aanmelden nieuwsbrief

* verplicht veld