Als visueel communicatie-adviseur ontmoet ik in uiteenlopende sectoren. Zorg, mobiliteit en onderwijs, online winkelen. Overal spreek ik over interessante thema’s en fijne uitdagingen. Het gevoel dat je precies doet wat je leuk en inspirerend. Dát!  En soms klopt het voor méér dan 100%. Dan raken thema’s je persoonlijk, spreek je met inspirerende mensen én blijkt de opdracht een heel bijzondere te zijn.

Drijfveren
Door Daphne Friederichs kwam ik in contact met de het ODIN Development Compass, een online meetinstrument gebaseerd op de analytische psychologie van Carl Jung. Uitgangspunt: als je je eigen drijfveren kent en je natuurlijke kracht weet aan te boren, kun je duurzaam positieve veranderingen aanbrengen in je leven. Met aanvullende inzichtgevende gesprekken ben je in staat onbewuste gedragspatronen te herkennen en belemmerende overtuigingen te doorbreken. Burn-out en bore-out voorkomen door te gaan doen wat je écht wilt. Het zijn precies deze thema’s die mij bezig houden en die mij als coach van een groep mooie mensen helpen te verdiepen.

Odyssee
Als metafoor voor de visual die ik voor Daphne’s praktijk mocht maken, pakte ik door op het de content van de methode én het woord ODC. Spreek het uit op z’n Engels-Nederlands en je denkt al snel aan de Odyssee, het verhaal dat Homerus zo’n 2800 jaar geleden schreef. De 10 jaar durendcoproe reis die de Griekse held Odysseus maakte, wordt over het algemeen geïnterpreteerd als een zoektocht naar het leven. Een zoektocht naar jezelf. Zijn vrouw Penelope die al die jaren wachtte op haar man kun je zien als de verpersoonlijking van het vroegere geluk dat hij had gekend.

Thuiskomen
Want ook Odysseus was na de Trojaanse Oorlog zichzelf een beetje kwijt. Stel je eens voor: je hebt na een tijd van geweld en machtsvertoon het doel bereikt: Troje ingenomen. En toen was het klaar. Opeens was er geen missie meer waarvoor Odysseus zich voor hoefde in te zetten. Er zat niets anders op dan terugvallen op zichzelf. Ai! Niet verwonderlijk dat Odysseus een reis ging maken. Na veel omzwervingen met veel geweld (dat stuk vooral weg denken) kwam hij uiteindelijk weer aan bij Penelope in Ithaka. Hij kwam thuis in zichzelf.

En dit alles verwerkte ik in een visual.

Sommige projecten raken je. Dankjewel voor de fijne co-productie Daphne!

Automatisch Mindfood ontvangen? Abonneer je op de nieuwsbrief van Mindmatterz, dan blijf je automatisch op de hoogte!

Aanmelden nieuwsbrief

* verplicht veld