Had jij er vroeger ook eentje? Zo’n donkerbruin houten exemplaar. Een stofnest, nét te ondiep om achteloos alles erin te plaatsen? Tegenwoordig zijn ze wit of lichtgekleurd. En – thank god – dieper. Zodat alles er wél in past…

Ahoy
Ja, ik heb het over de letterbak. En ik had er eentje! Ik vulde m met porceleinen lelijkheid, gummetjes van mijn Japanse vriendinnetje Yuki en de goodkoopste troep uit de toko. Later verruilde ik dit alles voor (vakantie)herinneringen, gedroogde bloemen van die eerste vlam, treinkaartje van toen ik voor het eerst naar hem toeging,  het toegangskaartje van het concert van Talk Talk in Ahoy en een pasfoto’s van m’n lief-en-leedvriendinnen.

Schermpjes
Toen wist ik nog niet dat een letterbak gebruikt werd in een drukkerij.  Als soort van kast waarin de loden letters werden bewaard. In elk vakje andere letters en cijfers. Letterzetters wisten feilloos in welk vakje welke letter zat en kon daardoor up tempo een tekst zetten. Kom daar maar eens om in dit tijdperk van beeldschermen en schermpjes! Ik geniet van die dingen hoor. Ze maken het leven makkelijker, maar soms zou ik nog wel eens in het tijdperk van letters zetten willen leven. Mijn liefde voor letters, teksten en typografie is groot.

Bakken met liefde
De letterbakken van tegenwoordig boeien mij niet zo. Wat ik wel heel leuk vindt: de letterbakken van Mindmatterz. Oftewel, de cardboardbox fotoshoots. Ik maak ze samen met ouders, kinderen, oma’s, opa’s, neefjes en nichtjes. Het enige dat laatstgenoemden is lol maken, lachen én die kartonnen doos heel houden. De rest doe ik. Met heel veel plezier! En samen genieten we van het resultaat. Zo leuk dit!

Kerstactie Studio Mindmatterz
In de maand december heb ik een speciale actie. Je ontvangt 2 ‘letterbakken’ voor een aantrekkelijke prijs. Eén letterbak die je kunt gebruiken als (digitale) nieuwjaars- of kerstkaart (neem decemberkleding en -accessoires mee!) en een exemplaar voor de rest van het jaar. Voor aan de muur, als telefoonhoesje, op je tas of als kadootje voor anderen geliefden.

Je leest er hier meer over!

Automatisch Mindfood ontvangen? Abonneer je op de nieuwsbrief van Mindmatterz, dan blijf je automatisch op de hoogte!

Aanmelden nieuwsbrief

* verplicht veld