Zo fijn: een agenda vol met leuke en uitdagende opdrachten en een hoofd vol met plannen. Het hoort een beetje bij creatief ondernemer zijn en niet willen kiezen. Vergelijkheid met een computer met 100 bestanden open. Zoiets. Eén van die files is het geweldige 100 dagen project (#the100dayproject), een wereldwijde creatieve marathon op Instagram.

Artwork
Honderd dagen lang maken en delen duizenden mensen hun artwork. Van posters tot animaties, van tekeningen tot muziekstukken. Deze challenge is bedacht door Elle Luna en Lindsay Jean Thomson, beide creatieve ideeenfabriekjes, spreker en heldinnen. Je kent Elle Luna misschien wel van het boek ‘The crossroads of Should and Must’ (zo niet… lezen!).  Thomson was de founder van The Catalyst Way, een platform voor vrouwen met als doel vrouwen in actie te laten komen zonder hun hart en passie te verliezen (show up, be curious, collaborate, celebrate). Twee vrouwen naar mijn hart.

Podium
Het project is niet bedoeld fetisjeren  van je werk maar om het proces van creatief actief op het podium te zetten. En dat lukt aardig. Als je op Instagram zoekt op #100dayproject vliegen de posts je om de oren. En daarom is het zo fijn dat je ook op thema kunt zoeken. Op mijn thema bijvoorbeeld: 100 sterke vrouwen uit mijn geschiedenis (#100strongwomeninmyhistory). Vrouwen die je misschien kent omdat ze in de geschiedenisboeken staan. Maar ook vrouwen die minder bekend zijn en die de spotlights verdienen. En vrouwen die heel dicht bij mij staan. Allemaal vrouwen die mij inspireren en gevormd hebben. Wil je mijn #100dayproject volgen, volg mij dan op Instagram. Nog zoiets: ik heb twee accounts op dit platform. Eentje voor mijn visuals (klik!), en eentje voor fotografie, persoonlijk en de rest (klik!). Tot 12 juli 2018 plaats ik elke dag een sterke vrouw (en ik laat me niet gek maken door die datum die nog mijlenver weg ligt). Zie je daar!

Challenges
Om eerlijk te zijn word ik een beetje moe van challenges. Menig challenge is geïntroduceerd om business te genereren. En daar wordt een challenge voor mij niet aantrekkelijker van. En daarom noem ik het #100dayproject geen challenge maar een liefdevolle afspraak met jezelf. Je leert jezelf een nieuwe gewoonte aan. Een fijne gewoonte. Daarnaast zorg je ervoor dat je een shift in mindset krijgt. Alles wat je aandacht geeft groeit immers? Dat geldt ook voor jouw creativiteit. Tot slot laat je met een ‘challenge’ als deze aan jezelf zien dat het effect en resultaat oplevert. En of dat nu een artwork is, of een inzicht, of een proces, dát maakt niet uit. Je bent in beweging!

Dussssss…
Maak een afspraak met jezelf. Neem jezelf voor om bij iedere kop koffie of thee ’s ochtends een piepklein tekeningetje te maken. Misschien wel een tekening van die warme drank. Of je ontbijt. Of mors een druppel en maakt daar iets moois van. Geloof me… je brengt jezelf hiermee in een flow. En binnenkort wil je niets anders meer. Succes!

 

Automatisch Mindfood ontvangen? Abonneer je op de nieuwsbrief van Mindmatterz, dan blijf je automatisch op de hoogte!

Aanmelden nieuwsbrief

* verplicht veld