Een missie: wat is het toch geweldig om er eentje te hebben. Want met een missie heb je nogal wat: een motor (it keeps me going), een kompas (wat doe je wel en niet) én een magneet. Heb je er eentje, dan blijken kansen en mogelijkheden zich automatisch aan te dienen. Noem het de Wet van de Aantrekkingskracht!

De missie van Mindmatterz is eigenlijk heel eenvoudig: Iedereen weer in verbinding met zijn eigen creativiteit. En dan bedoel ik niet zozeer dat we allemaal op zaterdagochtend moeten gaan macrameeën (hoewel dat ook awesome kan zijn). Wat ik vooral heel erg hoop en waar ik graag aan bijdraag, is dat mensen creatief actief zijn gaan zien als iets wat je gewoonweg nodig hebt én als iets dat je heel veel brengt: ontspanning, plezier, ruimte, oplossend vermogen en zelfwaardering. Creativiteit als pokon voor de ziel.

Ja, een missie is fijn om te hebben. En het is goed als ‘ie groot is. Want ik vind het nogal wat, dat ‘iedereen’ in mijn missie. Maar gelukkig besef ik dat je niets maar dan ook niets alleen hoeft te doen. Ook bij het verwezenlijken van jouw doelstelling geldt: Samen kom je verder!

De afgelopen weken had ik een aantal keren hoog bezoek. In Studio Mindmatterz ontving ik jongeren uit groep 6 en 8. Mijn partners in crime. Want weet je… kinderen weten al (of moet ik ‘nog’ zeggen?) dat creatief actief zijn leuk is. Ze weten dat je er rustig van kan worden. Ze weten dat het geen zin heeft om te vergelijken (al doen sommigen dat stiekem toch al een beetje). Ze snappen het werkelijk waar niet als hun ouders zeggen dat ze niet kunnen tekenen (“papa kan heel goed paarden tekenen, maar altijd als ik het vraag zegt hij dat hij iets anders moet doen”). En ze kijken vragend als ze zeggen “mijn moeder maakt mooie schilderijen maar ze staan ergens op zolder niets te doen”.

En daarom  zijn kinderen mijn partners in crime. Want kinderen snappen wat ik bedoel. We hebben afgesproken dat ze hun best gaan doen om hun ouders, tantes, ooms, oppassen, grootouders, buurvrienden en voetbaltrainers over te halen om de interne criticus op vakantie te sturen en aan de slag te gaan. Met schilderen, timmeren, fotograferen, houtbewerken of tekenen.

Mindmatterz heeft geen Raad van Commissarissen of een bestuur.  Maar hey! Ik heb ambassadeurs, en daar ben ik heel blij mee!

Mindmatterz is er ook voor feestjes voor kids en volwassenen. Vrijwel alles op maat.  Een tekenworkshop in combinatie met een fotoshoot? Visuals maken met een groep vrienden, vriendinnen? Een afscheidsfeestje of – kado? Neem contact op met Mindmatterz om wensen en mogelijkheden te bespreken.
Aan de slag? Check het programma van Mindmatterz!

Dankjewel voor de foto, Leonie!

Automatisch Mindfood ontvangen? Abonneer je op de nieuwsbrief van Mindmatterz, dan blijf je automatisch op de hoogte!

Aanmelden nieuwsbrief

* verplicht veld