Skip to content

Toolbox Ruimte

De bedoeling centraal… het is nog steeds een veelgehoorde term in de zorg, en dat is een goed idee. Het betekent dat je niet de regels, procedures en afspraken voorop zet, maar dát waarvoor je het doet. ZGR wilde letterlijk en figuurlijk ruimte geven aan medewerkers om te kunnen werken volgens ‘de bedoeling’. Want dat is leuker, leerzamer én zorgt ervoor dat het doel wordt behaald: werkplezier voor medewerkers en leefplezier van cliënten, bewoners en deelnemers

Mindmatterz realiseerde verschillende projecten, waaronder de Toolbox Ruimte. In deze opvallende en grote box (40 x 40 cm) vonden medewerkers verschillende materialen die teams ondersteunen bij de zoektocht naar RUIMTE. Hierbij moet je denken aan gesprekskaarten, posters, edities van het magazine RUIMTE, zandlopers, stiften, post-its en een talking stick.

Een belangrijk ingrediënt van de Ruimtebox was de publicatie Ruimtepad, bedoeld als houvast in het werken vanuit ruimte voor vakmanschap en eigenaarschap. Een kompas voor de koers die de verschillende teams willen varen. De toelichtingen in Ruimtepad waren een leidraad voor het voeren van het goed gesprek en het uitzetten van de juiste acties. De set gesprekskaarten en de talking sticks maakten de toolbox compleet.

Met de inhoud van de Ruimtebox konden medewerkers verschillende thema’s bespreken en teamafspraken maken. Wat betekent RUIMTE voor jou? Wat vind je in jouw werk belangrijk? Wie ben jij als persoon? En hoe verhoudt zich dat tot de collega’s uit jouw team? Een volle box met een uitgebreide handleiding.

Mindmatterz was verantwoordelijk voor het concept, de teksten, de productiebegeleiding, de vormgeving en de inhoud van de box. Er werd intensief samengewerkt met een team van professionals van ZGR en natuurlijk Linet van Ctrl-L Design.

Klant:

Zorggroep Raalte (ouderenzorg)

Project:

Toolbox met publicaties en materialen tbv 'de bedoeling centraal'

Jaar:

2021

Afbeelding1
ZGR box2