Skip to content

Methode Diederik Gommers

Ik heb nog nooit zoveel televisie gekeken als in de coronaperiode. En dan keek ik graag naar Gommers, die me altijd te boeien met de ins en outs van het coronavirus en de maatregelen die werden getroffen. De aflevering van Jinek herinner ik me nog goed. Famke Louise had kort daarvoor verteld dat ze ‘niet meer meedoet’. Gommers reageerde op een andere manier dan menig Nederlander. Hij werd niet stelliger en heftiger maar luisterde juist en probeerde Famke Louise te begrijpen. Hij ging het gesprek aan, en dat was best bijzonder te noemen in een tijd waarin het niet zo belangrijk leek in de ‘coronagesprekken’ in verbinding te blijven met de ander. In gedachten noemde ik zijn communicatiewijze de ‘methode Gommers’.

Hoe leuk was het dat het rijksbrede programma Grenzeloos Samenwerken mij vroeg om een verslag te maken van een gesprek met Diederik Gommers. Hij sprak in het kader van de Week van de Samenwerking en illustreerde in tal van voorbeelden dat persoonlijk contact cruciaal. Pas dan kun je elkaar begrijpen, draagvlak zoeken en samen leren.

Methode Gommers: negentien aspecten zaten er in zijn koffer. Ik kon het niet laten Famke Louise (en de kinderen van Gommers) in de visual terug te laten komen.

Klant:

Grenzeloos Samenwerken

Project:

Jaar:

2021

Untitled_Artwork 1 (16)