Skip to content

Grenzeloos samenwerken aan grote maatschappelijke opgaven

Sommige maatschappelijke opgaven in onze samenleving zijn zo ingewikkeld zijn dat ze niet meer alleen vanuit de individuele ministeries kunnen worden opgepakt. Voor deze opgaven is samenwerken over de grenzen van departementen en bestuurslagen heen en met maatschappelijke organisaties nodig. Dat is soms voorwaarts struikelen maar altijd met het doel voor ogen de uitdagingen in samenwerking met alle relevantie partijen aan te pakken. Voorbeelden van dergelijke opgaven: huiselijk geweld en regionale energiestrategieën.

Het programma Grenzeloos Samenwerken is, in opdracht van het SGO, het rijksbrede programma voor opgavegericht samenwerken en ambtelijk vakmanschap. Het programma heeft zich ontwikkeld tot een expertisecentrum dat leerinterventies, kennis en expertise in de beweging naar opgavegericht samenwerken versnelt en versterkt.

Mindmatterz werkte samen met Marieke van der Velden aan visuele verslagen van bijeenkomsten over uiteenlopende partijen. Interactieve bijeenkomsten waarin de verslagen op de dag zelf een rol speelden in betekenisvolle gesprekken.

Grenzeloos Samenwerken ontwikkelde ook een aantal gesprekskaarten over ambtelijk vakmanschap en grenzeloos samenwerken. Om samen te leren en te reflecteren. De productiebegeleiding was in handen van Mindmatterz; Ctrl-L Design stond aan de lat voor het ontwerp.

Klant:

Programma Grenzeloos Samenwerken

Project:

Visuals en meer over Grenzeloos Samenwerken en de weg ernaar toe

Jaar:

2020

Untitled_Artwork (56)
Screenshot